
Workshop wecken & inmaken
Op afspraak geven wij workshops wecken en inmaken. Maria Hoeve staat voor duurzaam, puur en eerlijk. Onze visie is dat gezond eten hieraan bijdraagt.
Tijdens deze workshop leer je op authentieke wijze groeten, fruit en gerechten te conserveren via de weck- en inmaak techniek in HAK-potten zonder toevoegingen en onnatuurlijke conserveringsmiddelen. Puur natuur dus! Wij leren je de principes van het wecken en inmaken en waar je goed op moet letten tijdens het weck- en inmaakproces zodat je hiermee thuis aan de slag kunt.
Wij gebruiken hiervoor lokaal geproduceerde groeten en fruit en van te voren wordt afgestemd met de cursist(en) wat wij gaan wecken en/of inmaken. Bijvoorbeeld soep, pastasaus, zoetzuur, jams, chutney etc. etc. Maria Hoeve koopt de groenten/fruit in!
Wanneer?
De workshops Wecken & Inmaken worden het gehele jaar door gegeven vanaf 2 personen tot maximaal 4 personen. Voor het gebruik van lokaal geteelde verse groenten zijn wij afhankelijk van het groeiseizoen.
In overleg wordt de gewenste cursusdag afgesproken. In verband met de openingstijden van onze delicatessenwinkel geven wij op vrijdag en zaterdag geen cursus.
Inhoud van de workshop
- Start om 10.00 uur met koffie/thee
- Korte uitleg over wecken & inmaken
- In de ochtend aan de slag met vooraf gekozen en besproken gerechten, groeten of fruit om te wecken in de weckketel.
- Lunch optioneel verzorgd door de Maria Hoeve of eigen lunch nuttigen.
- In de namiddag gaan we aan de slag met het inmaken van een vooraf gekozen en besproken jam, chutney of zoetzuur.
- Afsluiting met koffie/thee
Wat neem je mee naar huis?
- Een naslagwerk met theorie en achtergrond informatie over Wecken & Imaken en gerechten die tijdens de workshop gemaakt zijn.
- 10-15 geweckte en ingemaakte potten afhankelijk van het aantal cursisten en recept.
Prijs?
- Bij 2 cursisten € 95,00 p.p. all-in*
- Bij 3 of 4 cursisten € 90,00 p.p. all-in*
- Optioneel: boerenlunch à € 14,95 p.p.
*All-in: HAK-potten, groenten, naslagwerk, koffie/thee, 10 tot 15 geweckte/ingemaakte HAK-potten mee naar huis
Waar?
Keuken van de Maria Hoeve, Weelsedijk 61, Strijen.
Variatietip:
Combineer een workshop van een halve dag (dus òf een cursus wecken òf een cursus inmaken) in combinatie met onze boerengolf.
Meer informatie en reserveren?
Klik hier voor ons contactformulier
