Maria Hoeve

Workshop wecken & inmaken

Op afspraak geven wij workshops wecken en inmaken. Maria Hoeve staat voor duurzaam, puur en eerlijk. Onze visie is dat gezond eten hieraan bijdraagt.

Let op: de workshops worden weer gegeven na 30 juni in verband met de coronacrisis

Tijdens deze workshop leer je op authentieke wijze groeten, fruit en gerechten te conserveren via de weck- en inmaak techniek in HAK-potten zonder toevoegingen en onnatuurlijke conserveringsmiddelen. Puur natuur dus! Wij leren je de principes van het wecken en inmaken en waar je goed op moet letten tijdens het weck- en inmaakproces zodat je hiermee thuis aan de slag kunt.

Wij gebruiken hiervoor lokaal geproduceerde groeten en fruit en van te voren wordt afgestemd met de cursist(en) wat wij gaan wecken en/of inmaken. Bijvoorbeeld soep, pastasaus, zoetzuur, jams, chutney etc. etc. Maria Hoeve koopt de groenten/fruit in!

 

Wanneer?
Gedurende de periode 1 mei tot en met 30 september wordt elke laatste vrijdag van deze maanden workshops Wecken & Inmaken gegeven vanaf 2 personen tot maximaal 4 personen.

 

Inhoud van de workshop

  • Start om 10.00 uur met koffie/thee
  • Korte uitleg over wecken & inmaken
  • In de ochtend aan de slag met vooraf gekozen en besproken gerechten, groeten of fruit om te wecken in de weckketel.
  • Lunch optioneel verzorgd door de Maria Hoeve of eigen lunch nuttigen.
  • In de namiddag gaan we aan de slag met het inmaken van een vooraf gekozen en besproken jam, chutney of zoetzuur.
  • Afsluiting met koffie/thee

 

Wat neem je mee naar huis?

  • Een naslagwerk met theorie over Wecken & Imaken en gerechten die tijdens de workshop gemaakt zijn.
  • 10-15 geweckte en ingemaakte potten afhankelijk van het aantal cursisten

 

Prijs?

  • Bij 2 cursisten € 89,95 p.p. all-in*
  • Bij 3 of 4 cursisten € 84,95 p.p. all-in*
  • Optioneel: boerenlunch a € 12,50

*All-in: HAK-potten, groenten, naslagwerk, koffie/thee, 10 tot 15 geweckte/ingemaakte HAK-potten mee naar huis

 

Waar?
Keuken van de Maria Hoeve, Weelsedijk 61, Strijen.

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: