Deze Hollandse boeren camembert wordt gemaakt door zuivelboerderij Koning in de Liemers. In onderstaand filmpje kunt u zien hoe eenvoudig de fondue werkt. (Onderaan het filmpje gaat de tekst verder)
Kaasfondue met Witte van Köning from Christine Wipfler on Vimeo.
Dit kaasje is fluweelzacht, romig en kan wat uitlopen. Het karakter verandert van vriendelijk en fris naar krachtig en boers naarmate de leeftijd vordert. De smaak is vol en rond door de rauwmelkse bereiding. De wrongel wordt met de hand gesneden en in vijf opeenvolgende lagen in de vormen geschept. Deze werkwijze zorgt voor een zacht, romig wat kleverig zuivel. De kazen worden met de hand gezouten.
Ingredienten:
rauwe koemelk, zuursel, zout, stremsel, rijpingscultuur
In 2016 en 2017 is deze kaas bekroond door het Duitse Verband für handwerkliche Milchverarbeitungim ökologischen Landbau e.V.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen